
Kissé elhagyagolt, kissé fel se fedezett, kissé alulbeszélt, pedig milyen csodákra képes az A-vitamin! Tárgyaljuk meg, mi ez, mire jó, tegyük a helyére és értsük meg! Az A-vitamin egy zsírban oldódó vitamin, esszenciális, tehát nem tudjuk magunknak előállítani, hanem élelmekből kell beszerezzük. Ha az étkezésünk hiányos A-vitaminban, akkor előbb-utóbb mi magunk is hiánytüneteket fogunk produkálni

Az állati eredetű A-vitamin források (halak, tojás, máj) közvetlenül hasznosíthatók, nem kell már átalakítani őket. Ez betegségek idején és krónikus gyulladásos betegségekben (autoimmunitás, bélgyulladások, áteresztés, bőrgyulladások) kifejezett előny.
Az állati eredetű A-vitamin források könnyebben fel is szívódnak, a karotinoidok felszívódása nehézkes, aztán pedig a hasznosulásuk is gyenge. A növényi forrásokat át kell alakítsa az emberi test, mert azokat ilyen alakban nem tudja hasznosítani, ez pedig veszteséggel jár, méghozzá 80-90% veszteséggel.
majd keress rá a hasznosulásukra és annak megfelelő számold csak a megfelelő töredék-értéket. Ne legyen elég: a répában, édesburgonyában, brokkoliban, zöldborsóban, spenótban sok az A-vitamin (igazából a béta-karotinoidok), hanem mindig nézd meg, mégis mennyi van bennük, majd ennek vedd a 10-20%-át, ennyivel számolhatsz, ha nem akarsz étrend-kiegészítőzni.
Ha egy felnőtt egy egészen minimális bevitellel él (5000 NE/nap), akkor egy nagy tál kaliforniai paprikás-párolt brokkolis-spenótleveles-sárgarépa csíkos-kukoricás salátából extra szűz olivaolajjal (a zöldek vizes közegéhez hiányzik még a zsírosítás) jó 1 kilogramm friss salátát kell megenni, ha átlag 500 NE hasznosulással számolok 100 grammra. Megint nem azt szeretném üzenni, hogy álljunk le a salátázással, mert az elképesztően egészséges nagyon sok szempontból. Hanem hogy legyünk tudatosak az A-vitaminunkra!
Ha tehát van egy nap, amikor eszünk reggelire 2 egész tojást és mellé egy kis sült sonkát egy mélytányér zöldséggel a fentiekből, majd ebédre egy szelet sült husit pici sült májjal egy mélytányér salátával a fentiekből, egészen biztosan fedezi a napi A-vitamin szükségletünket. Egy a fontos: a tudatosság, hogy ezek ne maradjanak el! Ha ez valamiért nem jönne össze napi szinten, akkor ...
Ha étkezésünk nem felel meg a fentieknek és félő, hogy hiányosak leszünk az A-vitaminból (aminek betegesség, haj-köröm-bőr problémák, látáspanaszok lesznek az eredményei), vagy egyszerűen nincs kapacitásunk még erre is figyelni, kell egy olyan készítmény, ami olajban oldja az A-vitamint, nem avasodik, közel 100% a hasznosulása, erősen koncentrált, hogy alacsony legyen a napi költségünk, és akkor meg is érkeztünk a Niann A-vitaminhoz.

Quastné Rigó Katalin, molekuláris biológus, több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az emberi test terápiás kezelésében és a terápiák oktatásában. Az Oriolus-Med alapítójaként és vezető oktatójaként számos módszert és technikát tanít, amelyek fókuszában a kötőszövet – a fascia – áll. Az évek során kialakított módszereivel több, mint 10.000 szakembert képzett már ki, és rengeteg pácienst kezelt sikerrel.