Az Ön bevásárlókosara üres.
Gyorsvásárlás

Kérjük, adja meg a cikkszámot.

Hormonbarát ételek a narancsbőr-mentesség útján

Hormonbarát ételek a narancsbőr-mentesség útján

Testünk egy hatalmas vegyi gépezet, ami csodálatosan alkalmazkodik közel mindenhez. Jóhoz és rosszhoz egyaránt. Egy célja van, hogy téged kiszolgáljon és segítse a mindennapjaid. Ha ápolod, úgy fut a sínen, mint egy ultramodern mágneses szupervonat Japán hófödte csúcsai között. Ha bántjuk, csak döcög majd, mint egy rozoga ősautó. Mint lent, úgy fent és mint kint, úgy bent. Meg kell értsük, hogy csak akkor lehet szép, egyenletes felszínű, nem narancsbőrös, nem hepehupás bőrünk, ha odabent tiszta és makulátlan ez a nagyszerű vegyi gyár. Ha bőrünk gödrös-száraz-narancsbőrös, az azt jelzi, hogy testünk belső világában sincs minden jól. Ha odabent rendben zajlanának a dolgaink, a bőr is ragyogna, gondolj csak egy baba bőrére.

A narancsbőr tehát nem egy önálló jelenség, nem egy mindentől független istencsapás, hanem egy logikus következménye annak, milyen életet vezettünk vegyi gyárunkban az elmúlt években, évtizedekben.

A test kommunikációs rendszereinek egyike a hormonháztartás. Egy szerv vagy szövet pirinyó vegyületeket bocsát a vérbe, az eljut egy szempillantás alatt minden sejtedhez és akinek füle (receptora) van rá, hallja, mit kell tegyen és a kívánt változás bekövetkezik. A hormonális szabályozás finom egyensúlya sok mindentől, így ételektől (amelyek ugye kémiai vegyületek) is függ. Van néhány olyan hormon, melyek egyensúlya elbillenése önállóan is létrehozza a narancsbőrt. Másoké súlyosbítja.

Hormonok, akikre vigyáznunk kell:

  • Ösztrogén, progeszteron, inzulin, leptin, cotizol és a pajzsmirigy hormonjai

Mik bántják ezen hormonokat?

  • Elhízás, túl sok feszültség, kialvatlanság, sok gyors cukor

Milyen tehát a narancsbőr-ellenes hormon-barát étkezés dióhéjban?

  • Fehérjedús (husik, halak, kevés csonthéjas, gabona-, lencse- és babfélék, esetleg sovány túrófélék és sajtok)
  • Lassú szénhidrátok: egy finom édesburgonya-püré, egy sütőtök-krémleves, egy sütőben és héjában sült újburgonya, egy tálka répachips, egy csésze csicseriborsó humusz, vagy egy mennyei gyümölcsrizs.
  • Tehát milyen szénhidrátokat kerülj közel 100%-ban? Csoki, cukorka, muffin, fánk, pudingok, pohárkrémek, profitterol, cukrász sütik, édes péksütik, kakaós csiga, fondantos szülinapi torta és társaik. Ők az egekbe lökik az inzulinod, lassan elindítanak az inzulin-rezisztencia útján és rontják a narancsbőröd.

Étkezz úgy, hogy testzsírszázalékod legyen egészséges: ez nőknél 20-28% között mozog. 25%-tól szépen lassan megindul a narancsbőr kialakulása, s minél nagyobb ez a szám, a narancsbőr annál erőteljesebb.

Az elhízás ösztrogén-dominanciához, ez pedig relatív progeszteron-hiányhoz vezet. Az elhízás általában szénhidrát-alapú, kalória-többletet feltételez, a sok szénhidrát pedig az inzulint bántja. Az inzulin-rezisztencia leptin-rezisztenciát hoz létre, pedig a leptin eredeti feladata az lenne, hogy hízással csökkenjen az étvágy. A sok szénhidrát miatt kialakult leptin-rezisztencia mellett ez nem történik meg. Ha túlhajtod magad, a kortizolod kimerülésével az alap anyagcseréd (mennyi energiát fogyasztasz, ha fekszel az ágyban és nem csinálsz semmit) akár 30%-kal is csökken, tehát egyre könnyebben szaladnak fel a kilók a combodra és a fenekedre.

Étkezésed rendezésével a hormonjaid is kiegyensúlyozódnak, amit megint csak a bőröd hálál meg. Hisz amint bent, úgy kint is...

Ha sok a gond a hormonháztartásoddal vagy túlsúllyal küzdesz, a narancsbőrödtől pedig megszabadulnál, de fogalmad sincs, mit csinálj ezután a konyhában, akkor a Niann neked szól! 

Csatlakozz a vezetésemmel futó támogató női csoportunkhoz, tanuld meg a bőséges részleteket egy 4 órás 18 videós kurzusban, ami az étkezésre hatalmas súlyt fektet és indulj meg a cellulitmentes átalakulásod útján!

Quastné Rigó Katalin, molekuláris biológus, több mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezik az emberi test terápiás kezelésében és a terápiák oktatásában. Az Oriolus-Med alapítójaként és vezető oktatójaként számos módszert és technikát tanít, amelyek fókuszában a kötőszövet – a fascia – áll. Az évek során kialakított módszereivel több, mint 10.000 szakembert képzett már ki, és rengeteg pácienst kezelt sikerrel.

Az előfizetésed mentése nem sikerült. Kérjük, próbáld újra.
Sikeresen feliratkoztál!